Fornebu S er kåret til Årets Bygg 2014

Med stolthet kan vi meddele at AMB arkitekter vinner nok en prestisjetung pris.

Vårt prosjekt, kjøpesenteret Fornebu S  er kåret til Årets Bygg 2014 under Byggegallaen på Radisson Blu Plaza hotel onsdag 18. mars. Dette gir oss inspirasjon til å kjempe videre for bærekraftig arkitektur!

– Fornebu S er det første kjøpesenter i verden som har oppnådd klassifiseringen Outstanding i BREAM og prosjektet imponerer med høy kvalitet i materialer, fremtidsrettede løsninger og god bygningsmessig utførelse, sier juryleder Arne Skjelle.

Juryen sier om vinnerprosjektet at det er: «Et resultat av en ambisiøs byggherre og god samhandling gjennom hele plan- og byggeprosessen. Prosjektet gir retning som forbilde for bærekraftig bygging og fremtidig lokal by- og stedsutvikling».

Fornebu S konkurrerte i finalen med Bjørnsletta skole, Oslo, Hamar Kulturhus, Hurdal skole og Powerhouse, Kjørbo.

Juryen bestod av Arne Skjelle, direktør BNL, Kari Sandberg, adm. direktør i EBA, Morten Lie, direktør DiBK, Kjersti Folvik, daglig leder NBGC, Bjørn Erik Selnes, direktør Statens vegvesen, Harald Martin Gjøvaag, Alliance arkitekter AS og Arve Brekkhus, sjefredaktør Byggeindustrien/bygg.no.

 

Om Fornebu S

Fornebu S har et handelsareal på ca. 25 000 m2 og åpnet 14. november 2014. Senteret er tegnet av AMB arkitekter AS og utført av Skanska Norge AS for KLP Eiendom AS.

Fornebu S er det første kjøpesenter i verden som er BREEAM Outstanding sertifisert, og den første norske vinneren av den prestisjetunge internasjonale miljøprisen BREEAM Awards.

Senter og næringsdelen er bygget etter passiv hus standard, mens leilighetene følger TEK 10. Det legges til rette for å reise miljøvennlig: Kollektivtransport med hyppige avganger, sanntidsinfo for kollektivtransport inne i senteret, 14 ladestasjoner for elbil, 120 plasser for sykkelparkering under tak ved hovedinngang, gang- og sykkelstier m.m.

AMB_FornebuS_Interiør_17C-Peg-wide